За показами звільнених на Донбасі полонених відкрили 14 справ

Понеділок, 20 січня 2020, 14:37
За показами звільнених на Донбасі полонених відкрили 14 справ

За результатами допитів полонених, звільнених 29 грудня 2019 року, зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо порушення законів та звичаїв війни.

Джерело: Офіс генерального прокурора

Деталі: За словами правоохоронців, у своїх свідченнях звільнені бранці повідомили про жорстоке поводження з цивільним населенням, катування, застосування фізичного насильства з боку представників незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР" та їх пособників.

Обставини вчинення зареєстрованих злочинів та осіб, які їх скоїли, будуть встановлюватися в межах об’єднаного кримінального провадження за фактами ведення агресивної війни проти України представниками влади Російської Федерації, службовими особами ЗС РФ, членами незаконних збройних організацій "ДНР" і "ЛНР", вчинення ними жорстокого поводження з цивільним населенням і військовополоненими.

Зазначається, що наразі вже встановлено 160 місць несвободи на тимчасово окупованій території Донбасу.

Здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях доручено слідчим Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Що передувало: Офіс генерального прокурора повідомляв, що спільно з СБУ проводить слідчі дії за місцем проходження реабілітації та лікування з особами, звільненими 29 грудня 2019 року з полону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Знати більше: Обвинувачений у вбивстві Захарченка, медсестра, бізнесмен – кого звільнили з полону ОРДЛО

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування