Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Разумков каже, що без порушень регламенту не прийняли б чверті законів

Понеділок, 20 січня 2020, 23:39
Разумков каже, що без порушень регламенту не прийняли б чверті законів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає недотримання строків для ознайомлення нардепів з текстом законопроєкту незначним порушенням регламенту, оскільки є такі законодавчі ініціативи, які можна прочитати швидко. 

Джерело: виступ Разумкова в ефірі "Свобода слова" на ICTV

Пряма мова: "Дійсно, згідно регламенту, правки, таблиці повинні роздаватись за десять днів. Але, згідно цієї логіки, ми б не прийняли і чверті того, що було б прийнято.

І розумієте, при всій повазі до регламенту,...є законопроєкти, які мають великий стос паперів і треба їх вивчити - це одна ситуація. Тут я можу погодитись.

Є законопроєкти, де три правки. І відкладати закон про, наприклад, питання покращення життя наших військовослужбовців на три тижні, через те що… Ну можна прочитати законопроєкт, де три правки. 

З точки зору регламенту, це можна віднести до порушень.

А з точки зору людської логіки – це буде неповага, до, наприклад, тієї ж армії."

Деталі: Спікер додав, що парламент ні разу не голосував двічі за законопроєкт. Також жодної правки та пропозиції не було включено до проєкту закону "з голосу". 

Також голова Верховної Ради повідомив, що депутати працюють над змінами до регламенту.

Нагадаємо:

  • Відповідно до законодавства, текст закону та всі супровідні матеріали мають надаватись народним депутатам за 10 днів до дня розгляду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування