Росія потренувала вертольоти над анексованим Кримом

Вівторок, 21 січня 2020, 10:36
Росія потренувала вертольоти над анексованим Кримом

Екіпажі більше 10 вертольотів армійської авіації Південного військового округу Російської Федерації відпрацювали польоти у складних погодних умовах у небі над захопленим Кримом.

Джерело: Міноборони РФ із посиланням на прес-службу Південного військового округу

Дослівно: "Вертольоти, що базуються на території Кримського півострова, були задіяні в польотах, під час яких пілоти вчилися прикривати стратегічні об'єкти, а також надавати вогневу підтримку транспортним вертольотам, які виконують десантування підрозділів".

Деталі: В небо піднімалися, зокрема, вертольоти Ка-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець", Мі-35 та Мі-8 АМТШ.

Цьому передувало:  15 січня делегація Євросоюзу під час засідання Форуму ОБСЄ зі співпраці у галузі безпеки у Відні висловила глибоке занепокоєння з приводу широкомасштабної мілітаризації Росією окупованого Кримського півострова.

6 липня 2019 року Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію "Мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, Севастополя, Чорного та Азовського морів".

Передісторія:

  • Росія анексувала український Крим у лютому-березні 2014 року, скориставшись зі зміни влади в Києві та прикрившись незаконним "референдумом".
  • Росія перебуває під санкціями України, Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки за анексію Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування