Ексадвокат Януковича Бабіков міг знати, що отримає посаду в ДБР

Вівторок, 21 січня 2020, 17:37
Ексадвокат Януковича Бабіков міг знати, що отримає посаду в ДБР

Новопризначений заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков припинив адвокатську діяльність за день до оголошення відомством конкурсу на посаду.

Джерело: народна депутатка фракції "Голос" Олександра Устінова

Дослівно: "Адвокат Януковича Бабіков знав про те, що стане заступником ДБР ще до оголошення конкурсу...Припинив адвокатську діяльність до того, як конкурс був оголошений, хоча по закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" мав би це зробити у 3-денний термін після вступу на посаду. 

Але був такий впевнений, що ще до конкурсу відмовився від своєї роботи".

Деталі: Бабіков припинив адвокатську діяльність 28 грудня. 

 

ДБР оголосило конкурс у той самий або на наступний день.

Днем початку конкурсу називає 28 грудня голова внутрішньої комісії Оксана Капліна на відео, викладеному в мережу 16 січня.

Водночас на сайті ДБР оголошення про конкурс з’явилося 29 грудня.

 

"Українська правда" звернулася по коментар до Бабікова із проханням уточнити, чому він припинив адвокатську діяльність за день до оголошення конкурсу.

Передісторія:

  • 29 грудня ДБР оголосило конкурс на посади заступників директора з порушенням законодавства. Про це повідомила нардепка фракції "Голос" Олександра Устінова.
  • Згідно з порядком, "інформація про конкурс оприлюднюється шляхом розміщення оголошення на офіційному вебсайті Бюро не пізніше як за 15 робочих днів до дня завершення прийому документів для участі в конкурсі". Водночас на сайті ДБР було написано про подачу документів до 3 січня.
  • 20 січня тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова підписала накази на призначення заступників - Олександра Бабікова та Олександра Соколова.
  • Бабіков був призначений всупереч зверненню адвокатської дорадчої групи до президента Володимира Зеленського та силовиків із закликом протидіяти його призначенню через "очевидний прямий конфлікт інтересів".
  • Адвокат працював в об'єднанні Aver Lex, відомому захистом експрезидента Віктора Януковича. Як свідчать дані реєстру судових рішень, Бабіков особисто представляв інтереси Януковича у справі щодо перешкоджання та насильства проти майданівців. Зокрема, Бабіков брав участь в оскарженні рішення, яким експрезиденту призначили безкоштовного адвоката.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування