Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через кримського політв'язня Яцкіна прокуратура відкрила нову справу проти окупантів

Четвер, 23 січня 2020, 16:54
Через кримського політв'язня Яцкіна прокуратура відкрила нову справу проти окупантів

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання в анексованому Криму окупаційними "правоохоронцями" кримчанина Івана Яцкіна.

Джерело: прокуратура в Telegram

Дослівно: "23 січня 2020 року, відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі) за фактом затримання в селі Добре, Сімферопольського району і позбавлення волі окупаційними "правоохоронцями" громадянина України, жителя Автономної Республіки Крим".

Деталі: За даними слідства, "кримські правоохоронці" в Сімферопольському районі "затримали" кримчанина за "підозрою" в скоєнні злочинів, передбачених статтями 275 Кримінального Кодексу РФ (державна зрада). Потім "судді" незаконно створеного Київського районного суду м.Сімферополя обрали затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Матеріали кримінального провадження будуть передані ГУНП в АР Крим та м.Севастополі для здійснення досудового розслідування.

Що було раніше: Про ще одного українського політв'язня РФ розповів 20 січня адвокат Микола Полозов. За його словами, Яцкіна захопили ще в середині жовтня 2019 року в Криму. У той же день спецбортом його вивезли до Москви і помістили в сумнозвісний ізолятор ФСБ Лефортово. Полозов зазначив, що сподівається на допомогу України в його звільненні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування