Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Києві затримали чоловіка, який "мінував" метро

Понеділок, 27 січня 2020, 16:24
В Києві затримали чоловіка, який мінував метро

Через неправдиве повідомлення про мінування метро в Києві правоохоронці затримали місцевого жителя.

Джерело: пресслужба прокуратури Києва, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП

Дослівно у повідомленні: "Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру чоловіку у здійсненні завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху".

Деталі: Йдеться, зокрема, про анонімний дзвінок про підготовку вибуху на станції метро "Хрещатик" 25 січня.

Тоді для перевірки цього повідомлення правоохоронці евакуювали майже 150 пасажирів та працівників метрополітену, вибухівку не виявили.

За підозрою у вчиненні неправдивого повідомлення правоохоронці затримали 36-річного киянина. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху), вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

В прокуратурі повідомили Українській правді, що чоловік, ймовіроно, страждає від психічної хвороби.

Пряма мова Максимець: "Затриманий пояснив, що зателефонував до поліції та повідомив про замінування станції метро "Хрещатик" через те, що був дуже обурений прибуттям до нього додому правоохоронців, яких викликав його сусід. Оскільки цей чоловік виявляє ознаки психічної хвороби, наразі вирішується питання щодо призначення йому психолого-психіатричної експертизи".

Що було раніше: 25 січня станцію "Хрещатик" було зачинено на вхід та вихід та можливість пересадки на даному вузлі через анонімний дзвінок про мінування.

За добу до цього, 24 січня, у Києві через "мінування" було закрито станції метро "Хрещатик", "Площа Льва Толстого", "Палац спорту", "Золоті ворота" і "Театральна".

У листопаді 2019 року за неправдиве повідомлення про замінування станцій "Київського метрополітену" іншого "мінера" засудили до 6 років ув’язнення.

Нагадаємо:

  • Київське метро "мінували" понад 20 разів за 2019 рік. За даними поліції, більшість цих дзвінків та листів про мінування надходить з Росії або непідконтрольних територій Донбасу і Криму. Рідше трапляються хуліганські дзвінки, "мінують" метро люди, які мають психічні розлади.
  • Також неправдиві повідомлення про мінування іноді поширюють люди в стані алкогольного сп'яніння, люди через якусь образу чи помсту, а ще студенти чи учні, які бажають зірвати іспити.
  • У поліції кажуть, що мають реагувати на абсолютно всі "мінування".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування