МОЗ: У світі зафіксовано понад 14,5 тисяч випадків коронавірусу, 305 - смертельних

Неділя, 2 лютого 2020, 15:06
МОЗ: У світі зафіксовано понад 14,5 тисяч випадків коронавірусу, 305 - смертельних

У світі зареєстровано 14 568 підтверджених лабораторно випадків коронавірусної інфекції (2019-nCoV), у тому числі 305 смертельних випадків.

Джерело: повідомлення МОЗ України станом на ранок 2 лютого 

Деталі: За даними МОЗ, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межами Китаю, з них 23 випадки у країнах Європи (8 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 - Великобританія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції).

Дослівно: "В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано". 

Деталі: У МОЗ повідомили також, що 2 лютого оперативний штаб МОЗ проведе чергове засідання з обговорення проєкту Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків інфекційних хвороб, спричинених новим коронавірусом.

Що передувало:

30 січня Всесвітньою організацією охорони здоров’я прийнято рішення про визнання ситуації з поширенням коронавірусної інфекції 2019-nCoV надзвичайною подією у сфері громадського здоров’я, що має міжнародне значення.

Разом з тим ВООЗ не рекомендував запроваджувати жодних обмежень на поїздки чи торгівлю з Китаєм та іншими країнами, в яких зафіксовано випадки нової короновірусної інфекції.

Читайте також:

Якщо коронавірус прийде в Україну. Чи вистачить лікарень, фахівців та обладнання

Що передувало:

  • У грудні 2019 р. у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.
  • Жертвами коронавірусу на материковому Китаї стали 259 осіб. Зафіксовано понад 11 тисяч випадків захворювання.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування