З України намагались вивезти 1,5 тонни медичних масок – Аваков

П'ятниця, 13 березня 2020, 10:29
З України намагались вивезти 1,5 тонни медичних масок – Аваков

У Борисполі правоохоронці завадили вивезенню з України медичних масок, експорт яких заборонено рішенням уряду у зв’язку з загрозою епідемії коронавірусу.

Джерело: міністр МВС Арсен Аваков на виїзному засіданні уряду за участі президента Володимира Зеленського, пресслужба ДПСУ

Пряма мова: "Зранку заарештували в Борисполі вантаж – півтори тони медичних масок, які готувалися і прямували до Арабських Еміратів та Риму".

Деталі: Аваков повідомив, що маски конфісковані і "будуть працювати на українців".

Зеленський в ході засідання розказав, що на засіданні РНБО в цей день планується зокрема розглянути питання забезпечення лікарень масками і експрес-тестами на коронавірус.

Він зазначив, що зараз в аптеках продають захисні товари і тести за завищеними цінами.

"Тому у нас буде окрема розмова із виробниками, і з постачальниками щодо спекуляцій них цін", - сказав він.

UPD: Як пізніше повідомили прикордонники, невдовзі в терміналі для відправки у Францію зафіксували ще 2 партії медичних масок вагою близько 1 тонни.

Читайте також: Україна оголосила карантин через коронавірус. Все, що варто знати

Що було раніше: Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив обмежувальні заходи в Україні з 12 березня по 3 квітня.

Зокрема, уряд до 1 червня заборонив експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення цими засобами населення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...