Стало відомо, хто завалив правками "антиколомойський" закон

Понеділок, 6 квітня 2020, 21:06
Поляков і Василевська-Смаглюк
Фото: ЦПК

Народні депутати Антон Поляков і Ольга Василевська-Смаглюк подали 7500 поправок до другого читання закону про банки, який заборонить повернення Приватбанку колишньому власнику Ігорю Коломойському.

Джерело: Ліга.Фінанси

Деталі: За даними видання, із загальних понад 13000 правок 6000 подав виключений з фракцій "Слуга Народу" Антон Поляков, і це рекорд.

Ще близько 1500 правок, за його інформацією, подала діючий член фракції, "слуга Коломойського" Ольга Василевська-Смаглюк.

Повідомляється, що ще двоє депутатів "з групи Коломойського", прізвища яких наразі з'ясовуються, подали ще по півтори тисячі правок.

Нагадаємо: "Слуга народу" виключила Полякова з фракції 15 листопада 2019 року.

За даними УП, його виключили через порушення домовленості про спільне голосування. Керівник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко так пояснив це виключення: "У нас є сигнальні голосування по 60 законопроектах. Поляков в них – чемпіон по "проти", "утримався" і "не голосував". Так себе може вести депутат, який будує власну політичну кар'єру. А ось член фракції повинен вести себе більш конструктивно".

Ольга Василевська-Смаглюк довгий час працювала на телеканалі Коломойського "1+1".

Передісторія:

  • Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали понад 13 тисяч правок.
  • 30 березня Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.
  • Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.
  • При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування чи повернення екс-власнику.
  • Проти законопроєкту голосувала "Батьківщина", а "ОПЗЖ" - утрималась. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News