ООН закликала Україну терміново ратифікувати Стамбульську конвенцію

Четвер, 28 травня 2020, 01:18
ООН закликала Україну терміново ратифікувати Стамбульську конвенцію
Фото: UNFPA Ukraine

ООН закликає Парламент України вжити заходів щодо ратифікації Стамбульської конвенції.

Джерело: заява ООН

Дослівно: "Насильство щодо жінок та дівчат - це не лише порушення прав людини; воно руйнує життя жінок та їх родин по всій країні. В Україні жінки становлять 86% жертв зґвалтувань та 78% потерпілих від домашнього насильства. Руйнівний вплив насильства щодо жінок очевидний; але менш очевидним є шкідливий вплив на сім’ї, громаду, економіку, і на розвиток країни в цілому.

Пандемія COVID-19 змінює спосіб нашого життя - в той час, як ситуація зближує багато сімей, інших вона, навпаки, роз’єднує. У сукупності, під тиском зростання безробіття та фінансових проблем, самоізоляції та відсутності соціальної взаємодії рівень домашнього насильства зростає тривожними темпами.

..ми засуджуємо нещодавні випадки мови ворожнечі та вербального й кібер-насильства, спрямованих проти жінок-політиків, державних діячок, захисниць прав людини та гендерної рівності. Адвокація за права жінок та гендерну рівність ні за яких обставин не повинна ставати причиною того, щоб захисники і захисниці прав людини наражались на ризики погроз та нападів. Толерантність до таких проявів насильства сприяє нерівності чоловіків та жінок, а також поширенню гендерних стереотипів, та виправдовує дискримінацію щодо жінок та дівчат, посилюючи ґендерно-зумовлене насильство.

ООН в Україні закликає Парламент України вжити заходів щодо ратифікації Стамбульської конвенції та здійснити кроки, необхідні для створення суспільства, вільного від гендерно-обумовленого насильства".

Що було раніше:

Читайте також:

Домашнє насильство…Хто винен і як запобігти. Алгоритм дій

Тільки не мовчи… Домашнє насильство починається з "незначних дрібниць"

30% дзвінків про домашнє насильство надходить від чоловіків - Ла Страда

Нагадаємо:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...