Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ексдепутат образився, що його не переобрали в Раду, і тепер "засіває" лише своїх виборців

П'ятниця, 29 травня 2020, 22:15
Ексдепутат образився, що його не переобрали в Раду, і тепер засіває лише своїх виборців

Колишній народний депутат-мажоритарник з Одещини Олександр Пресман вирішив після програшу на виборах не направляти свою "благодійну допомогу" тим районам, які не підтримали його голосами.

Джерело: Пресман у facebook

Пряма мова: "В особисті надходять звернення за матеріальною допомогою БФ "Творю добро" (благодійний фонд Пресмана – УП). Пишуть і з Лиманського району, де більшість не оцінили колишню багаторічну допомогу Фонду людям, дитсадкам, школам, лікарням… 

У будь-якому випадку Фонд не бездонний, не отримує сторонніх коштів і гостро стоїть питання: з ким, в якій послідовності ділитися наявними грошима. Адже за минулий рік не настав кінець епохи бідності, а кількість нужденних навіть зросла.

Мені здається, буде несправедливо обійти увагою людей, які визнали мене своїм другом, довіряли, підтримали в годину "ікс" своїми голосами".

Деталі: Серед іншого, ексдепутат написав, що "пріоритетну увагу приділяв" школі, дитсадку, медицині в селищі Олександрівка. Але там його, "на жаль", не підтримали і обрали нардепом "писателя нових законів, який не морочитися якоюсь благодійністю, відволікаючись від "великих справ".

Водночас, Пресман назвав ті кілька районів, які підтримали його "в годину ікс", і сказав, що наразі фонд зайнятий допомогою їм, а по можливості буде розширяти "географію благодійних маршрутів".

 

Довідково: Олександр Пресман до кінця 90-х років працював у приватному секторі. Потім він був помічником депутатів та міністра транспорту і зв'язку.

Пресман обирався до Верховної Ради двічі: у 2012 та 2014 роках. Обидва рази – від мажоритарного округу №139, що на Одещині. Спершу – від "Партії регіонів", потім – як самовисуванець. У парламенті 8 скликання був членом депутатської групи "Партія "Відродження".

Протягом двох своїх каденцій нардеп виступив автором і співавтором 16 законопроєктів, серед них – лише 4 були ухвалені і полягали виключно в змінах до бюджету.

Водночас, депутат постійно звітував про допомогу у будівництві інфраструктурних об'єктів, матеріальну підтримку населення тощо.

У 2017 році він отримав найбільші держсубвенції на округ – 41,5 мільйона гривень. І, як писав громадський рух "Чесно", цими грошима розпоряджався, зокрема, благодійний фонд "Творю добро" під керівництвом сина Пресмана. Сам депутат цей фонд у своїй декларації не вказував.

Також активісти фіксували, що обранець прогулював 57% засідань, і кілька разів ловили його на кнопкодавстві.

У 2019 році Пресман програв парламентські вибори кандидату-новачку від "Слуги народу" Ігорю Васильківському.

Нагадаємо:

  • 14 травня детективи НАБУ повідомили Пресману про підозру у незаконному отриманні 928 тисяч гривень компенсації за житло в Києві.
  • Після цього суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 929 тисяч гривень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування