Степанов про відпустки і туризм: Щоб щось планувати, рішення України недостатньо

Четвер, 11 червня 2020, 10:53
Степанов про відпустки і туризм: Щоб щось планувати, рішення України недостатньо

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не знає, коли українці зможуть відпочивати за кордоном, а для іноземців українська влада продумує правила в’їзду.

Джерело: Степанов на брифінгу 11 червня, відповідаючи на запитання про планування літніх відпусток за кордон на тлі пандемії

Пряма мова: "Для того, щоб щось планувати, рішення виключно України недостатньо. Для цього потрібно відновлення авіасполучення, можливість поїхати в якості туриста до тої чи іншої країни і рішення цієї країни відповідно.

Я хотів би наголосити, що підвищення захворюваності ми спостерігаємо не тільки в Україні, а й в інших країнах – і в Німеччині, і в інших європейських країнах. Тому про планування (поїздок) ми зможемо говорити після рішення тих чи інших країн".

Деталі: На запитання, чи влада розглядає варіант, щоб туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус замість 14-денної ізоляції, голова МОЗ відповів ствердно, але наголосив, що "будь-яке тестування може здійснюватися виключно медичними працівниками".

Пряма мова: "Якщо говорити взагалі про перетин кордону, про відновлення міжнародного сполучення, яке на сьогодні заплановано з 15 червня, то ми розглядаємо разом із Міністерством інфраструктури – це робити "червону зону" і "зелену зону" для країн, з якими у нас буде відновлено сполучення.  

Червона зона – країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, зелена – країни, де вона краща. Залежно від цього і будуть пропонуватися дії з людиною, яка прибуває. Зелена зона не передбачає обсервації чи самоізоляції, червона – буде передбачати.

Також ми розглядаємо питання щодо тестування, щоб зробити комфортніше.

В обов’язковому порядку в іноземця має бути страховий поліс – ми будемо пропонувати, щоб це було обов’язковою умовою.

Зараз ми ці питання доопрацьовуємо. Результати наших опрацювань буде оголошено".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News