Підтримка Зеленського на виборах президента дещо впала

Четвер, 11 червня 2020, 12:40
Підтримка Зеленського на виборах президента дещо впала
Фото Ельдара Сарахмана, УП

Якби вибори президента України відбувалися в кінці травня-на початку червня, то Володимира Зеленського підтримали б 37,6% тих, хто визначився з вибором.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 24 травня по 4 червня

Деталі: Підтримка Зеленського дещо впала, порівняно з даними опитування від 17-25 квітня, коли за чинного президента були готові проголосувати 42,6% тих, хто визначився з вибором. 

 

Водночас за п’ятого президента, нардепа від "Європейської солідарності" Петра Порошенка проголосували б 16,2% виборців, за лідера партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка – 13,2%, за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко – 8,7%.

Лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка готові підтримати 6,8% тих, хто визначився з вибором, лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка та лідера Радикальної партії Олега Ляшка – по 4,4%, нардепа від "Голосу" Святослава Вакарчука – 3% та лідера партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула – 2%.

Ще 3,6% віддали би свої голоси за інших кандидатів.

Дослідження проходило з 24 травня по 4 червня методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

В ході опитування провели 4000 інтерв'ю серед дорослого населення (віком 18 років і старше) по всій території України за винятком тимчасово анексованого Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей. 

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%; 1,5% – для показників близьких до 25%; 1% – для показників близьких до 10%; 0,8% – для показників близьких до 5%; 0,4% – для показників близьких до 1%.

Передісторія:

  • Згідно з опитуванням КМІС від 26-30 квітня, Володимира Зеленського на виборах президента підтримали б 40,9% тих, хто визначився з кандидатом.
  • Водночас за п'ятого президента, нардепа від "Європейської солідарності" Петра Порошенка віддали б голоси 15,7% виборців, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка – 9,2%, за лідера партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка – 8,9%. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування