Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гарячої дискусії не було: Шмигаль розповів, як показував "слугам" нову Програму дій

Понеділок, 15 червня 2020, 23:26
Гарячої дискусії не було: Шмигаль розповів, як показував слугам нову Програму дій

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував перед "Слугами народу" оновлену Програму дій уряду і зазначив, що нардепи "конструктивно сприйняли" документ.

Джерело: Шмигаль в ефірі "Свобода слова", голова фракції Давид Арахамія, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Шмигаля: "Зустріч із фракцією "Слуга народу" пройшла у конструктивній обстановці, пройшлись по Програмі дій уряду. Оскільки комітети і більшість членів фракції брали безпосередню участь у підготовці Програми, надавали свої пропозиції, ми спільно це напрацьовували, тому сьогодні такої гарячої дискусії не було, фактично усі підтвердили, що більшість заходів тут враховані…

Абсолютне, конструктивне сприйняття цього оновленого документу. В тому числі, я подякував фракції, що ми мали можливість разом з Верховною Радою зробити дійсно зробити документ, яким можна пишатися, і який буде сприймати українське суспільство".

Деталі: "Слуга народу" на своєму ухвалила рішення підтримати Програму.

Пряма мова Арахамії: "Це іншого рівня робота. Всі комітети надали свої правки і пропозиції: не менше 95% із них були враховані. Мені здається, що будуть голоси за таку Програму дій уряду".

Що передувало: 4 червня Рада підтримала рішення про відправлення на доопрацювання Програми діяльності уряду Дениса Шмигаля. Тодішня версія документу була гостро розкритикована нардепами.  Планувалось, що парламент може розглянути другу редакцію Програми на засіданні 18 червня. 

Нагадаємо:

  • Законодавство України визначає, що Програма діяльності уряду подається до Верховної Ради прем’єр-міністром протягом одного місяця з дня формування уряду. 
  • Схваленою вона вважається у випадку, якщо за неї проголосувала більшість від конституційного складу парламенту. Також Рада може надати можливість уряду допрацювати Програму та розглянути її повторно не пізніше чим через 15 днів після такого рішення. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування