МОЗ не пов’язує зростання кількості хворих на COVID-19 зі збільшенням тестів

Вівторок, 16 червня 2020, 09:44
МОЗ не пов’язує зростання кількості хворих на COVID-19 зі збільшенням тестів

Міністерство охорони здоров’я пов’язує зростання добової кількості нових випадків коронавірусної хвороби з порушенням громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань.

Джерело: міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу

Пряма мова: "Близько 10 тисяч тестувань методом ПЛР ми вже робимо близько двох тижнів. Значне зростання кількості підтверджених випадків COVID-19 в нас почалося відбуватися минулого тижня, коли ми стійко перейшли поріг – своєрідні антирекорди почали ставити: більше 600, і 753 було випадки.

Ми пов’язуємо це, в тому числі, з тим, що всі ми переплутали пом’якшення карантинних заходів з повним скасуванням обмежень. Повністю нехтуємо рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я: дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками, користування масками. Це перше.

По-друге, ми бачимо певні спалахи в окремих населених пунктах – у тому числі, вони пов’язані з проведенням тих чи інших свят, знову ж таки, з недотриманням карантинних обмежень.

Ми вважаємо, що одним із основних критеріїв того, щоб знизити ризик інфікування і зменшити кількість захворювань, є дотримання рекомендацій МОЗу".

 

Деталі: Степанов зазначив, що зростає і кількість звернень до лікарів, і кількість госпіталізованих.

Найвищі показники захворюваності у Львівській, Рівненській, Волинській і Харківській областях, додав він.

За добу 15 червня в Україні діагностували COVID-19 у 666 осіб, 275 хворих одужали, 11 осіб померли. За весь час пандемії захворіли 32 476 людей, одужали 14 528 осіб, а летальних випадків 912.

Знати більше: Скільки людей захворіли на COVID-19 в Україні та світі

УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування