Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КНДР пригрозила ввести війська до кордону з Південною Кореєю і підірвала офіс зв'язку

Вівторок, 16 червня 2020, 15:05
КНДР пригрозила ввести війська до кордону з Південною Кореєю і підірвала офіс зв'язку

Північна Корея попередила, що її армія може увійти в демілітаризовану зону, що розділяє дві Кореї, а після цього підірвала об'єднаний штаб зв'язку із взаємодії з Південною Кореєю в околицях прикордонного міста Кесон.

Джерело: заява Генерального штабу Корейської народної армії (КНА), повідомлення BBC про погрозу та вибух, "Интерфакс"

Дослівно Генштаб КНА: "Наша армія уважно стежить за поточною ситуацією, в якій відносини між Північчю і Півднем стають усе гіршими й гіршими, і повністю готується до того, щоб забезпечити надійну військову гарантію будь-яких зовнішніх заходів, які будуть прийняті партією і урядом.

(КНА вивчає) план дій для вжиття заходів, щоб змусити армію знову просунутися в зони, які були демілітаризовані відповідно до угоди Північ-Південь, перетворити прикордонну лінію на фортецю і ще більше посилити військову пильність проти Півдня".

Деталі: Генеральний штаб заявив, що перебуває "в стані підвищеної готовності" і готовий "швидко і ґрунтовно" виконати будь-які рішення уряду.

За кілька годин по тому південнокорейські офіційні особи повідомили, що Північна Корея підірвала об'єднаний штаб зв'язку із взаємодії з Південною Кореєю, який розташовувався в околицях прикордонного міста Кесон.

За два дні до цього з Північної Кореї було отримано повідомлення електронною поштою, в якому йшлося, що офіс із міжкорейських зв'язків у Кесоні "неминуче буде зруйновано".

Цьому передувало:

  • Минулого тижня влада КНДР оголосила, що Пхеньян припиняє контакти зі Сеулом за всіма наявними каналами зв'язку через те, що з території Південної Кореї активісти закинули на північнокорейську територію образливі пропагандистські листівки, а влада не присікла це.
  • 13 червня Кім Йо Чжон – сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, заступниця завідувача відділом ЦК Трудової партії Кореї – попередила, що Пхеньян може піти на застосування проти Півдня силових методів, якщо Сеул не припинить подібну практику.
  • Міноборони Південної Кореї закликало Пхеньян дотримуватися міжкорейських угод і заявило, що Сеул готовий відреагувати на будь-яку ситуацію, пов'язану з Північною Кореєю.

Довідка: Після закінчення Корейської війни (1950-1953 рр.) у 1953 році в селищі Пханмунджом між Північчю і Півднем було підписано угоду про створення демілітаризованої зони завширшки 4 км. Вона розділяє Корейський півострів на дві частини – Північну і Південну Кореї.

Об'єднаний штаб зв'язку із взаємодії з Південною Кореєю в околицях Кесона було відкрито у 2018 році, щоб допомогти спілкуванню двох Корей, які фактично перебувають у стані війни. Офіс був порожнім із січня через обмеження, пов'язані з епідемією COVID-19.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування