Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві скуповують голоси на підтримку поправок до Конституції – ЗМІ

Середа, 17 червня 2020, 10:36
У Москві скуповують голоси на підтримку поправок до Конституції – ЗМІ
Фото з сайту businessinsider.com

Жителям Москви пропонують за гроші реєструватися на сайті mos.ru з підставних сім-карт і голосувати онлайн за підтримку поправок до Конституції.

Джерело: телеканал "Дождь"

Дослівно: "За кожну реєстрацію учасникам обіцяють платити по 75 рублів, за голос на підтримку – по 50 рублів".

Деталі: Людей набирають через чат в месенджері WhatsApp. Їм передають десятки сім-карт для реєстрації.

У чаті WhatsApp чоловік з ніком "Олег Вікторович" розповів, що кожна людина повинна реєструвати мінімум 20 акаунтів на добу. За його словами, під кожну сім-карту потрібно створити e-mail. Далі на сайті mos.ru потрібно буде внести дані, які теж видадуть.

Він додав, що реєстрація акаунта триває добу, після цього потрібно зайти знову через цей номер і проголосувати за поправки.

Кореспондент "Дождя" зустрівся з Олегом Анікіним і отримав від нього 25 сім-карт. Анікін також уточнив, що іноді mos.ru може відхилити реєстрацію за сім-картками і наданими даними, але за це все одно заплатять, якщо буде скриншот.

Сімки, які отримав кореспондент, були упаковані в підписний лист головного редактора телекомпанії "Моя планета" Миколи Табашникова, який минулого року балотувався в Мосміськдуму.

У коментарі телеканалу Табашников повідомив, що не знає Анікіна і не може пояснити, як у нього опинився його підписний лист.

Заступник голови Громадської палати Москви і головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов розповів, що всі заявки на участь в електронному голосуванні ретельно перевіряються, в тому числі "федералами, включаючи ФСБ", тому організатори схеми "сильно ризикують".

Головний розробник електронного голосування Артем Костирко повідомив, що за 1-2 хвилини на mos.ru можна створити "порожній" особистий кабінет, який не дає доступу "практично ні до чого".

За його словами, подати заявку можуть ті, чиї паспортні дані з реєстру виборців співпадуть з даними в особистих кабінетах.

Читайте також: Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Передісторія:

  • 20 січня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про зміни до Конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним у посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти.
  • 10 березня Державна Дума Російської Федерації підтримала поправку до Конституції РФ про обнулення президентських термінів.
  • Сам Путін, виступаючи перед голосуванням, заявив, що нібито не підтримує ідею зняти ліміт числа термінів повноважень президента РФ, але заявив, що президентські терміни можуть бути обнулені, якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.
  • Документ був прийнятий Держдумою 11 березня. Того ж дня він був схвалений Радою Федерації. 
  • 14 березня закон РФ про поправки до Конституції підписав президент Росії Володимир Путін. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: