У Верховному суді Росії судитимуться з Путіним щодо його референдуму

Середа, 17 червня 2020, 22:55
У Верховному суді Росії судитимуться з Путіним щодо його референдуму

Депутат Московської міської думи Євген Ступін заявив, що разом із командою подали до Верховного суду Росії позов про визнання недійсним указу президента Росії Володимира Путіна про голосування щодо поправок до Конституції РФ.

Джерело: Ступін у Facebook

Деталі: Він вважає, що через скасування референдуму врятують багато життів.

Пряма мова Ступіна: "Мною... подано позов про визнання недійсним указу Путіна про голосування щодо поправок (до Конституції РФ – УП) 1 липня. Причина: щодня вмирають десятки, іноді сотні людей від непереможеного вірусу. Проводити голосування в таких умовах - злочин. Скасування указу Путіна врятує багато життів.

Що передувало:

  • 20 січня Путін вніс до Держдуми законопроєкт про зміни до Конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним у посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти.
  • Думки росіян щодо поправки до Конституції, яка обнуляє президентські терміни Путіна, розділилися порівну.
  • Путін затвердив дату проведення голосування щодо поправок до Конституції РФ – 1 липня.

Знати більше: 

Операція "обнулення": чому час грає проти Путіна та чим це загрожує Україні

Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Нагадаємо:

  • Володимир Путін керує Росією уже близько 20 років: він був президентом два чотирирічні терміни з 2000 по 2008 роки, потім 4 роки був прем'єром РФ, у 2012 році став президентом уже на шестирічний термін (у 2008 році Держдума РФ ухвалила таку поправку до Конституції), у березні 2018 року знову виграв вибори і пішов на четверту каденцію.
  • Підіграв Путіну в рокіровці Медведєв: саме він був президентом у той час, коли Путін очолював уряд, а у 2012-му став прем'єром.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування