Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради ще на 2 місяці

Вівторок, 2 червня 2020, 10:44
ВАКС відсторонив голову Чернівецької облради ще на 2 місяці

Вищий антикорупційний суд ще на 2 місяці відсторонив від посади голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, підозрюваного в отриманні хабаря.

Джерело: пресслужба ВАКС у Facebook

Дослівно: "Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив відсторонення від займаної посади у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності голови Чернівецької обласної ради, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу".

Деталі: Мунтяна відсторонили до 1 серпня.

Також, ВАКС до цієї дати продовжив процесуальні обов’язки, покладені на голову Чернівецької облради. Зокрема, прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатися із м. Чернівці та Чернівецької області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи.

А також утримуватись від спілкування з другим підозрюваним у справі та визначеними в ухвалі свідками; здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю.

Що було раніше: 28 лютого Апеляційна палата ВАКС відсторонила голову Чернівецької обласної ради Мунтяна, підозрюваного в отриманні хабара, від займаної посади у зв’язку із проведенням розслідування щодо нього.

Передісторія:

  • 4 лютого прокурор повідомив Мунтяну про підозру за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
  • Також детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю за ч. 4 ст. 369 ККУ (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).
  • За даними слідства, у липні 2019 року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому  400 тисяч доларів хабаря за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.
  • У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів у сумі 180 тисяч доларів.
  • 18 лютого Мунтян вніс за себе заставу 10 мільйонів гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування