Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: протести в Білорусі, загибель тварин у літаку МАУ

Неділя, 21 червня 2020, 08:00

В різних містах Білорусі затримали понад 200 людей, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 38 цуценят під час авіаперельоту літаком МАУ  — актуальні новини 20 червня.

Про переслідування в Білорусі

МВС Білорусі повідомило про затримання близько 270 осіб під час акцій протесту 19 червня.

"Стосовно громадян складено близько 270 протоколів про адміністративні правопорушення, в основному за порушення порядку організації або проведення масових заходів, а також непокору законній вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень", — повідомили в МВС.

Раніше правозахисний центр "Весна" повідомляв про 120 затриманих.

Про МАУ

Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 38 цуценят під час авіаперельоту літаком МАУ до Канади.

Дослівно поліція: "У засобах масової інформації з’явилась публікація про те, що тиждень тому в міжнародному аеропорту Торонто приземлився літак, який здійснював авіарейс "Київ-Торонто", на борту якого знаходились 500 цуценят. З них 38 собак загинули, інші постраждали від зневоднення.

Встановлено, що це був пасажирський рейс, з 92 пасажирами на борту. Також там знаходилось понад 3 тонни вантажу, враховуючи тварин. 

Поліція Київської області під процесуальним керівництвом прокуратури міста Бориспіль, відкрила кримінальне провадження за ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України".

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

20 червня в світі діагностували 156 923 заражень COVID-19.

Зокрема в США за минулу добу діагностували 33 388 випадків захворювання коронавірус, в Бразилії 31571, в Індії 15 915, Росії 7889, Пакистані 6604, Чилі 5355 та інші. Нові випадки захворювання виявили в 138 країнах світу.

17-річна шведська еко-активістка Грета Тунберг нагадала, що зміна клімату на планеті так само небезпечна, як і пандемія COVID-19.

Тунберг зазначила, що будь-який "план зеленого відновлення" не зможе подолати зміну клімату. Активістка вважає, що єдиний спосіб зупинити глобальне потепління на Землі - це кардинально змінити спосіб життя. Однак вона не вірить, що є лідери країн, які мають сміливість сприяти цьому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування