Речник Путіна заявив про змінюваність влади у Росії

Понеділок, 22 червня 2020, 13:06
Речник Путіна заявив про змінюваність влади у Росії

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Росії ротація влади відбувається постійно, і не помічати цього факту було б неправильно.

Джерело: РБК із посиланням на "РИА Новости"

Деталі: Представника Кремля попросили прокоментувати слова президента Володимира Путіна про те, що якщо поправку про обнулення президентського строку не приймуть, то чиновники незабаром почнуть не працювати, а шукати, хто ж стане наступником.

Пряма мова Пєскова: "Це абсолютно не означає, що система не працює в умовах змінюваності влади. Влада змінюється, відбувається постійний процес ротації, і не помічати цього було б невірно".

Цьому передувало: 21 червня Володимир Путін заявив, що не виключає для себе можливості піти на новий термін у 2024 році. Він запевнив, що нічого ще для себе не вирішив.

Путін заявив: "Я знаю з власного досвіду <...> замість нормальної ритмічної роботи на дуже багатьох рівнях влади (перед виборами – ред.) почнеться вишукування очима в пошуках можливих наступників. Працювати треба, а не наступників шукати".

Передісторія:

  • Володимир Путін є майже незмінним керівником Росії вже зо 20 років: він був президентом РФ у 1999-2008 роках і з 2012 року, а в проміжку між цими термінами очолював російський уряд, коли на чолі держави стояв Дмитро Медведєв.
  • Тепер він ініціював зміни до Конституції Російської Федерації, які , зокрема, передбачають обнулення строків для участі у президентських виборах. Їх винесли на всенародне голосування, яке призначено на 1 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування