Стефанчук каже, що повернув компенсацію за оренду квартири тещі

Неділя, 28 червня 2020, 01:51
Стефанчук каже, що повернув компенсацію за оренду квартири тещі
Фото: Дмитро Ларін

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук стверджує, що повернув кошти, які держава компенсувала йому за оренду житла. 

Джерело: Стефанчук в інтерв’ю для "Радіо Свобода"

Деталі: За даними ЗМІ, Стефанчук проживав у квартирі, яка зареєстрована на матір його дружини та отримав компенсацію із державних коштів за оренду цього житла.

"Абсолютно! Я повернув. У мене є видатковий номер, по якому видаткова відомість. Я повернув, і я це питання для себе закрив. 

Тому що я зрозумів, що, на превеликий жаль, в деяких питаннях, навіть коли ти дотримуєшся законодавства, це викликає негативний оглас суспільства. Для мене це було важливо. Це про ту репутацію, про яку ви говорите. Я це питання закрив, гроші повернув і поставив на тому крапку. Гештальт закритий", – відповів Стефанчук на запитання, чи повернув він кошти.

За словами віцеспікера, він проживає у цій квартирі з 2012 року.  "Після того, як я зрозумів, що воно створює якийсь негативний імідж, я повернув ці гроші за 2 місяці і відмовився від подальшої компенсації. Тому що мій дідусь мені говорив: навіть якщо ти маєш право, але це пахне погано, відмовся, бо тобі на користь не піде", – пояснив Стефанчук. 

Віцеспікер наголошує, що не порушив законодавство, а така компенсація нардепам передбачена. 

Передісторія: 

  • 18 листопада громадський рух "Чесно" оприлюднив дані, згідно з якими, від початку роботи Верховної Ради 9-го скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло в розмірі близько 3,29 млн грн
  • У списку фігурував також перший віцеспікер Руслан Стефанчук: за даними декларації за 2018 рік, він проживав у квартирі площею 101,8 кв.м, що належить Тетяні Ситарук (є матір'ю його дружини).
  • Пізніше Стефанчук пообіцяв повернути компенсацію за оренду житла.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування