Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Папа Римський у недільній молитві згадав про повені на Заході України

Неділя, 28 червня 2020, 22:54
Папа Римський у недільній молитві згадав про повені на Заході України
Angelus (Vatican Media)

Папа Римський Франциск закликав молитися за постраждалих від повеней на Західній Україні.

Джерело: Vatican News

Деталі: Під час недільної зустрічі з вірними Папа побажав, аби люди, які потерпають під повеней на заході України, відчули "Господнє втішення та братню допомогу".

Звертаючись до учасників недільної молитви "Ангел Господній", Папа Франциск закликав молитися за Конференцію Євросоюзу та ООН для "підтримки майбутнього Сирії та регіону", що відбудеться 30 червня.

Пряма мова: "Заохочую молитися теж і за населення Ємену, також і за дітей, які страждають від дуже важкої гуманітарної кризи. А також за тих, хто постраждав від сильних повеней на Західній Україні: нехай же вони досвідчать Господнього втішення та братньої допомоги".

Передісторія:

  • Цього тижня західні області України потерпали від сильних повеней. ДСНС повідомляє, що в 4 областях було підтоплено майже 14,5 тисяч будинків. Внаслідок повені загинуло троє людей.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що повінь на Західній Україні знищила близько 22 тисяч домогосподарств та присадибних ділянок. 
  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, затоплення на заході України перевищує масштаби стихійного лиха 2008 року.
  • Причиною повеней на Західній Україні поряд з вирубкою лісів стали сильні затяжні дощі і паводки.
  • 25 червня Кабмін виділив понад 700 млн гривень для подолання наслідків стихії.

Читайте також: Західна Україна у воді. Чому вирубка лісів у Карпатах – не єдина причина затоплених будинків, пояснює еколог

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...