Путін на тлі пам'ятника закликав проголосувати за зміни до Конституції РФ і його "обнулення"

Вівторок, 30 червня 2020, 14:33
Путін на тлі пам'ятника закликав проголосувати за зміни до Конституції РФ і його обнулення

Президент Росії Володимир Путін на тлі пам'ятника воїнам Другої світової війни, який він відкрив 30 червня, закликав росіян проголосувати за зміни до Конституції РФ, які дозволять йому балотуватися в президенти знову.

Джерело: відеозвернення Путіна

Пряма мова: "Ми голосуємо за країну в якій хочемо жити: з сучасною освітою і охороною здоров'я, з надійним соціальним захистом громадян, з ефективною владою, яка підзвітна суспільству.

Ми голосуємо за країну заради якої працюємо і хочемо передати нашим дітям і онукам. Упевнений, кожен з вас, приймаючи таке важливе рішення, думає про своїх близьких. Спирається на цінності, які нас об'єднують, а це правда і справедливість, повага до людини праці, до людей старших поколінь, це сім'я і турбота про дітей...

Поправки в основний закон, в разі вашої підтримки, закріплюють ці цінності і принципи як вищі безумовні конституційні гарантії...

На нашій відповідальності, на наших щирих почуттях патріотизму турботи про батьківщину тримається суверенітет Росії. Також, як і на повазі до своєї історії, культури, мови, традицій, до нашої пам'яті про досягнення і звершення наших предків".

Деталі: За його словами, 1 липня основний день голосування. Адже весь процес в РФ розтягнули на кілька днів через коронавірус.

Він заявив, що всі поправки до Конституції РФ почнуть діяти тільки, якщо їх підтримають громадяни Росії.

Путін озвучив своє звернення на тлі пам'ятника воїнам "Великої вітчизняної війни", який відкрили 30 червня.

Нагадаємо:

  • Голосування по поправках до російського основного закону розпочалося 25 червня і триватиме аж до 1 липня. У двох регіонах - Москві та Нижегородській області - воно проходить, зокрема, в електронному вигляді.
  • Російське видання meduza писало, що за планом Кремля, в голосуванні повинні взяти участь 55% виборців, з них 60% мають підтримати поправки.
  • За даними екзит-полу ВЦИОМ, зміни до Конституції РФ за період з 25 по 28 червня підтримали 76% респондентів, які взяли участь у голосуванні.
  • 10 березня Державна Дума Російської Федерації підтримала поправку до конституції РФ про обнулення президентських термінів. 11 березня документ схвалила Рада Федерації.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News