Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист викраденого українського військового оскаржив його арешт

Понеділок, 8 червня 2020, 18:33
Захист викраденого українського військового оскаржив його арешт
Адвокат Веліляєв, Радіо Свобода

Захист заарештованого в анексованому Криму українського військового Євгена Добринського подав апеляційну скаргу на рішення підконтрольного Росії Київського райсуду Сімферополя про взяття його під варту.

Джерело: адвокат Іслям Веліляєв у коментарі Крим.Реалії

Деталі: Він зазначив, що 8 червня закінчується триденний термін подачі апеляційної скарги на зміну запобіжного заходу.

Пряма мова Веліляєва: "Будемо сподівається, що Верховним судом Криму буде розглянута наша апеляційна скарга про зміну запобіжного заходу щодо Добринського на інший, більш м'який".

Що передувало: 3-го червня підконтрольний окупантам Київський районний суд Сімферополя виніс рішення про арешт на місяць затриманого спецслужбами РФ українського військовослужбовця Євгена Добринського, якому закидають "незаконний перетин кордону".

Передісторія:

  • 30 травня поблизу півострова Чонгар на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом зник український військовослужбовець. Пізніше стало відомо, що це військовослужбовець з 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.
  • За попередньою інформацію, військовослужбовця могли викрасти. Неподалік місця розміщення військовослужбовців були виявлені сліди боротьби.
  • Через 3 дні після зникнення Добринського, російська ФСБ заявила про затримання військовослужбовця України на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом, звинувачуючи в "незаконному перетині кордону".
  • Командування десантно-штурмових військ ЗСУ спростувало інформацію ФСБ РФ про "незаконний перетин" адмінкордону.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...