Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп затвердив санкції проти Китаю за утиски автономії Гонконгу 

Середа, 15 липня 2020, 05:02
Трамп затвердив санкції проти Китаю за утиски автономії Гонконгу 

Президент США Дональд Трамп підписав закон, який передбачає широкий спектр санкцій проти осіб, організацій та компаній, котрі сприяють Китаю в обмеженні автономії Гонконгу.

Джерело: The White House, передає "Укрінформ"

Дослівно: "Президент підписав у вівторок, 14 липня, закон H.P 7440 "Про автономію Гонконгу", який уповноважує та вводить санкції проти іноземців, юридичних осіб та фінансових установ, що сприяють зусиллям Китаю, спрямованим на скасування автономії Гонконгу".

Деталі: Закон передбачає введення санкцій проти суб'єктів, які порушують зобов'язання офіційного Пекіна перед Гонконгом відповідно до Китайсько-Британської спільної декларації, а також Основного закону цього автономного регіону. Крім того, під обмеження потрапляють банки, які ведуть бізнес із цими суб'єктами.

Передісторія: У Пекіні остаточно ухвалили закон про забезпечення національної безпеки в Гонконзі, через це США припинили експорт військових товарів у Гонконг.

Довідка: У 1984 році в Пекіні уряд КНР підписав декларацію про те, що КНР відновить суверенітет над Гонконгом з 1 липня 1997 року, а уряд Британії передасть Гонконг КНР. Відповідно до ідеї "Одна країна, дві системи" була домовленість, що соціалістична система КНР не буде прийнята в Гонконгу, а капіталістична система і спосіб життя залишаться незмінними протягом 50 років, до 2047 року.

У листопаді 2019 року в Гонконзі пройшли місцеві вибори: більше 80% місць в райрадах зайняли представники демократичних сил.

У травні 2020 року Пекін прийняв новий закон про безпеку в Гонконзі, а також обмежив видачу віз американцям у Гонконг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: