РФ проведе масштабні навчання, Україна відповість симетрично – Міноборони

П'ятниця, 17 липня 2020, 11:08
РФ проведе масштабні навчання, Україна відповість симетрично – Міноборони
Фото Міноборони

Україні планує провести командно-штабні навчання "Обєднані зусилля-2020" за участю НАТО наприкінці вересня, коли Росія проводитиме військові навчання "Кавказ-2020".

Джерело: міністр оборони України Андрій Таран на засіданні Верховної Ради 17 липня

Пряма мова: "Одночасно з урахуванням накопичення (російських – ред.) військ під приводом підготовки до стратегічних навчань "Кавказ-2020" керівництво Міноборони і ЗСУ планує у цей же час – в останню  декаду вересня – проведення стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля-2020".

Ми очікуємо також, що представники країн НАТО  зможуть взяти участь у цих навчання.

Ця симетрична відповідь покаже готовність ЗСУ до надання гідної відсічі будь-яким спробам з боку Російської Федерації загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії".   

Деталі: За його словами, в рамках "Об’єднаних зусиль-2020" планують перевірити спроможність Генштабу у новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО, а також здатність організовувати взаємодію з пунктами управління збройних сил НАТО.

Під час навчань проведуть бойові стрільби з зенітно-ракетними комплексами і з літаками військово-повітряних сил, з сухопутними військами тощо на полігонах, розташованих на півдні України.  

Що було раніше: Міністр оборони Андрій Таран заявив, що українська сторона не зафіксувала підготовки до активних бойових дій окупантів поблизу адмінмежі Херсонщини та анексованого Криму. 

Передісторія: 

  • Окупанти готуються до масштабних військових навчань "Кавказ 2020". До Криму з’їдуться тисячі військових РФ.
  • На думку колишнього командувача силами США в Європі генерала Бена Ходжеса, окупанти можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду у Крим.
  • Командувач об’єднаних сил на Донбасі Сергій Наєв повідомив, що збройні сили працюють над підвищенням бойових можливостей на кримському напрямку.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування