Смерть співробітника СБУ у Києві: силовики розповіли подробиці нападу

П'ятниця, 17 липня 2020, 11:56
Смерть співробітника СБУ у Києві: силовики розповіли подробиці нападу

Правоохоронці повідомили про підозру двом особам, причетним до вчинення розбійного нападу в Києві на співробітника Служби безпеки України та завдання йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті.

Джерело: прокуратура Києва

Деталі: За даними слідства, 14 липня 2020 року приблизно о 23 годині 30 хвилин, перебуваючи на вул. Йорданській, підозрювані помітили потерпілого та напали на нього з метою заволодіння його майном.

Один із зловмисників завдав чоловіку в голову, після чого нападники заволоділи його особистими речами, а саме мобільними телефонами, банківською карткою, сумкою та документами, і зникли з місця скоєння злочину. Тіло потерпілого без ознак життя знайшли перехожі.

За результатами проведених комплексних заходів правоохоронцям вдалося встановити осіб, причетних до вчинення цього злочину, та затримати їх.

Ними виявилися двоє чоловіків 1990 та 1997 р.н., які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності: один з них наразі є обвинуваченим у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді в Оболонському районному суді столиці, а інший раніше засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.

У ході огляду за місцем мешкання затриманих правоохоронці вилучили банківську картку потерпілого, його документи та сумку. Також встановлено особу, якій зловмисники збули мобільні телефони загиблого. Вказані речові докази вилучено.

Крім того, у ході обстеження прилеглої до місця події території вилучено ймовірне знаряддя злочину.

Наразі до суду прокуратура підготувала клопотання про арешт підозрюваних.

Передісторія:

  • 15 липня на столичній Оболоні близько 2 ночі виявили тіло чоловіка, при загиблому було посвідчення співробітника СБУ. В СБУ "Українській правді" підтвердили факт смерті свого співробітника. Але зазначили, що слідство веде поліція.
  • За даними ЗМІ, поліція виявила тіло слідчого в особливо важливих справах СБУ Романа Закладного, який 15 липня мав вийти на пенсію.
  • За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. Тіло було направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування