Перша арабська міжпланетна місія відправиться в космос 20 липня

Субота, 18 липня 2020, 00:26
Перша арабська міжпланетна місія відправиться в космос 20 липня

Космічне агентство Об'єднаних Арабських Еміратів перенесло на 20 липня запуск дослідницького зонду "Hope" до Червоної планети.

Джерело: Сторінка Hope Mars Mission в Twitter, UAE Space Agency

Дослівно: "Космічне агентство ОАЕ та космічний центр Мухаммеда бен Рашида повідомили оновлену дату та час запуску для Hope Probe to Mars. Старт запланований на 20 липня о 01:58 (00:58 за київським часом). Про можливі затримки через погодні умови на місці запуску в районі космічного центру Танегасіма в Японії буде повідомлено своєчасно".

Деталі: У космос зонд доставить ракета компанії Mitsubishi Heavy Industries H-IIA. Зонд "Hope" за 7 місяців шляху до Марсу подолає 493 мільйонів кілометрів. 

 
 
 
 
 

Що передувало: Першу в історії ОАЕ місію до Марса відкладають вже двічі. Зонд планували відправити ще 14 та 17 липня, однак через погану погоду запуски відкладали.

Нагадаємо:

  • Американське космічне агентство NASA повідомило дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід "Perseverance". Запуск марсохода запланований на 30 липня о 7:50 am ET (14:50 за київським часом).

Микола Донєв, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування