Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СЦКК розповіли про обладнання бойовиками нових позицій під час перемир'я

Неділя, 6 вересня 2020, 21:34

Українська сторона СЦКК заявляє про ряд порушень у сфері обладнання інженерних споруджень ворожих позицій на тимчасово окупованій території під час дії режиму припинення вогню з 27 липня.

Джерело: заява української сторони СЦКК, пресцентр ООС

Деталі: Як заявила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, за час дії перемир'я:

– проводилися інженерні роботи з обладнання нових ходів сполучення поблизу с.Ужівки загальною довжиною до 80 метрів та поблизу Голубівського загальною протяжністю до 170 метрів;

– зафіксовано обладнання ходу сполучення протяжністю до 90 метрів і стрілецької вогневої позиції поблизу с.Набережного;

– проводилися інженерні роботи з обладнання спостережного поста поблизу с.Олександрівки, дообладнання стрілецької вогневої позиції неподалік Каштанового, обладнання нової вогневої позиції поблизу Золотого-5;

– переобладнуються старі покинуті позиції в районі мостового шляхопроводу з метою скорочення відстані до позицій підрозділів ОС (до 800 метрів) поблизу с.Калинового.

Дослівно: "Останнім часом керівництво російських окупаційних військ підняло потужну хвилю звинувачень української сторони щодо обладнання інженерних споруджень по лінії розмежування в населеному пункті Шуми. Ці звинувачення не відповідають дійсності і є провокаційними.

У визначений період порушень домовленостей з української сторони в зазначеному населеному пункті не фіксувалося, що було зафіксовано у щоденній доповіді ССМ ОБСЄ від 05.09.2020 року.

Така практика звинувачування української сторони у системних порушеннях застосовується російськими окупаційними військами для формування негативного іміджу ЗС України, носить політичну складову з метою зриву досягнутих домовленостей на Трьохсторонній контактній групі".

Що передувало: Ватажок бойовиків ОРДО Денис Пушилін офіційно оголосив про те, що в понеділок, 7 вересня збройні формування так званої "міліції" відкриють вогонь по "незаконно зведеним інженерним спорудам" поблизу населеного пункту Шуми біля Горлівки.

Пресслужба президента за підсумками розширеної наради керівництва української делегації в ТКГ у неділю заявила, що місія ОБСЄ не виявила жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми у порівнянні з 5 липня 2020 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...