Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі позбавили ліцензії адвоката, який вимагав завести справи на силовиків

Четвер, 15 жовтня 2020, 16:57
У Білорусі позбавили ліцензії адвоката, який вимагав завести справи на силовиків
TUT.by

Захисника опозиційних білоруських політиків Віктора Бабарико та Марії Колесникової Олександра Пильченка позбавляють ліцензії.

Джерело: TUT.BY

Деталі: Рішення винесла Кваліфікаційна комісія з питань адвокатської діяльності при Міністерстві юстиції РБ на засіданні 15 жовтня.

Ліцензія адвоката буде діяти доти, поки Пильченко не отримає на руки письмове рішення Мін'юсту. Ще має бути колегія в міністерстві (де питання буде вирішене остаточно).

Пряма мова Пильченка: "Завтра буде колегія, в постанові колегії буде вказана дата, з якої я вже не здійснюю діяльність".

Деталі: Підтримати Олександра Пильченка і адвоката Юлію Леванчук, питання про припинення дії ліцензії якої теж розглядали 15 жовтня, до Мін'юсту прийшли більше 30 адвокатів.

Передісторія:

  • 7 жовтня Олександру Пильченку - захиснику Віктора Бабарико та Марії Колесникової - в Міністерстві юстиції вручили "повідомлення про розгляд питання про припинення дії ліцензії".
  • Виявилося, що суть претензій до адвоката полягає в його коментарі TUT.BY. У публікації від 14 серпня Пильченко розповів, які повноваження має генпрокурор і які дії може здійснити за опублікованими в ЗМІ відео і свідченнями побиття людей 9-12 серпня в РУВС і ІТТ.
  • Юрист заявив, що генпрокурор Білорусі повинен відкрити кримінальні справи за фактами побиття мирних громадян, жорстокого і нелюдського поводження з затриманими. Юрист також зазначив, що Генпрокуратура РБ повинна усунути від займаних посад на час перевірки міністра внутрішніх справ, його заступників та начальника ІТТ до встановлення їх причетності або непричетності до події.

Читайте також: Троє вбитих, 500 випадків тортур, 1800 заяв про насильство - Білорусь після виборів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...