Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі стверджують, що Китай пообіцяв Лукашенку "потрібну кількість" COVID-вакцин

Вівторок, 26 січня 2021, 17:05
У Білорусі стверджують, що Китай пообіцяв Лукашенку потрібну кількість COVID-вакцин

Прес-служба самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявила, що Китай пообіцяв поставити в країну "потрібну кількість" вакцин від коронавірусу.

Джерело: "Пул первого", Белта" з посиланням на пресслужбу Лукашенка

Деталі: Повідомляється, що Лукашенко телефоном поговорив з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, а під час розмови темі боротьби з пандемією COVID-19 політики "приділили значну увагу".

Дослівно: "КНР підтвердила готовність поставити в Білорусь вакцину від COVID-19 в потрібному обсязі.

Сторони обмінялися інформацією про заходи, що вживаються з протидії поширення інфекції.  Як зазначив китайський лідер, причин заспокоюватися поки немає.  Саме тому, відповідно до домовленостей, Білорусь і Китай і далі будуть максимально відкриті і готові до співпраці в цьому питанні".

Нагадаємо: 30 грудня Міністерство охорони здоров'я повідомило, що через "Медичні закупівлі України", уклало договір на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії "Сіновак" (Sinovac Biotech, Китай). Це так звана інактивована вакцина. 

25 січня міністр охорони здоров'я Максим Степанов на нараді у Зеленського заявив, що перемовини щодо закупівлі Україною вакцини від коронавірусу перебувають на завершальній стадії.

Того ж дня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує перший мільйон COVID-вакцин "від провідної міжнародної компанії", але не уточнив, від якої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування