Військові перебуватимуть у Вашингтоні до березня – ЗМІ

Середа, 27 січня 2021, 00:06
Військові перебуватимуть у Вашингтоні до березня – ЗМІ

Національна гвардія США, чиї сили розвернули у Вашингтоні після штурму Капітолію, пробуде у столиці до кінця березня.

Джерело: Politico

Деталі: Документ, який підтверджує цю інформацію у своє розпорядження отримало агентство. Також цю інформацію підтвердили у пресслужбі Нацгвардії. Додаткові сили будуть перебувати у Вашингтоні для захисту від раптових заворушень. 

У відповідних документах йдеться, що силовики очікують, що заворушення можуть трапитись у найближчі дні чи тижні через початок процесу імпічменту вже колишнього президента Дональда Трампа та погрози сенаторам з боку прихильників 45-го президента. 

Що передувало: Члени Палати представників Конгресу США в понеділок, 25 січня, передали до Сенату резолюцію про імпічмент експрезидента країни Дональда Трампа.

Читайте також - Підсудний Трамп: що чекає на президента США після відставки

Нагадаємо: 

  • Трамп став першим президентом в історії США, якому двічі Палата представників оголосила імпічмент. Голосування стало наслідком захоплення Капітолію прихильниками Трампа.  
  • Для того, щоб Сенат визнав його винним, сенаторам-демократам потрібна підтримка як мінімум 17 сенаторів-республіканців. Додаткове голосування буде потрібно для того, щоб заборонити Трампу вести боротьбу за державні пости. 
  • Трамп допускав можливість того, що візьме участь у президентських виборах-2024.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...