Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума Росії проголосувала за продовження ядерної угоди зі США 

Середа, 27 січня 2021, 12:39
Держдума Росії проголосувала за продовження ядерної угоди зі США 
ТАСС

Державна дума Російської Федерації одностайно проголосувала за продовження ядерної угоди "New START" зі Сполученими Штатами Америки на 5 років. 

Джерело: ТАСС, "Радіо Свобода"

Деталі: Держдума РФ на засіданні в середу одноголосно ратифікувала внесену президентом Росії Володимиром Путіним угоду про продовження до 5 лютого 2026 року Договору між РФ і США про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Раніше американська і російська сторони обмінялися нотами про продовження угоди. У своїй ноті посольство США в РФ запропонувало відповідно до положень договору продовжити термін його дії "на період до п'яти років до 5 лютого 2026 року". 

Російське МЗС назвало прийнятною для РФ дану пропозицію.

Пакт був підписаний у 2010 році. Він має завершитися наступного тижня. Документ передбачає обмеження кількості стратегічних ядерних боєголовок, ракет та бомбардувальників.

Цьому передувало: Демократ Джо Байден вступив на посаду президента США 20 січня. Він оголосив про наміри продовжити New START. Росія привітала пропозицію.

Вашингтон хотів розширити угоду, включивши в неї Китай. Пекін, чий ядерний арсенал поступається російському та американському, заявив, що не зацікавлений в участі в таких переговорах.

26 січня Байден та президент Росії Володимир Путін у своїй першій телефонній розмові обговорювали продовження дії договору New START (Договір про заходи щодо скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь – рос. ДСНВ чи СНВ-3).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування