Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не поновив Нефьодова на посаді голови Держмитслужби

Четвер, 28 січня 2021, 14:45
Суд не поновив Нефьодова на посаді голови Держмитслужби

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позовних вимог колишнього голови Державної митної служби України Максима Нефьодова щодо поновлення його на посаді.

Джерело: Пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва, Радіо Свобода

Дослівно: "Рішенням суду від 28 січня 2021 року позивачу Нефьодову було відмовлено у задоволенні позовних вимог. Підставою для прийняття такого рішення стало встановлення судом дотримання Кабінетом Міністрів України процедури під час звільнення позивача з посади".

Деталі: Позивач хотів, аби суд визнав протиправним та скасував розпорядження кабміну від 24 квітня 2020 року "Про звільнення Нефьодова Максима Євгеновича з посади Голови Державної митної служби України", і мав намір поновитися на посаді.

Крім того, Нефьодов хотів через суд стягнути на свою користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виходячи з розміру його середньоденної (годинної) зарплати.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Нефьодов очолив список партії "Голос" до Київради.

Нефьодов оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду Києва про відмову в задоволенні позову щодо поновлення його на посаді. Він сказав, що збирається дійти до Верховного суду.

Передісторія:

  • Максим Нефьодов просив суд поновити його на посаді голови Державної митної служби.
  • На позачерговому засіданні уряду звільнили з посад очільника Державної митної служби Максима Нефьодова та очільника Державної податкової служби Сергія Верланова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування