Екскерівників Міжнародного союзу біатлоністів викрили в діях на користь росіян

Четвер, 28 січня 2021, 15:12
Екскерівників Міжнародного союзу біатлоністів викрили в діях на користь росіян

Незалежна комісія Міжнародного союзу біатлоністів оприлюднила звіт, в якому є свідчення "систематичної корумпованої та неетичної поведінки" серед керівництва IBU, особливо щодо захисту Росії в питаннях допінгу.

Джерело: ESPN

Деталі: У звіті, опублікованому в четвер у відредагованій версії, колишнього президента IBU Андерса Бессеберга звинувачують в інтенсивному лобіюванні інтересів Росії і відсутності інтересу до розслідування допінгових справ, які можуть поставити країну в незручне становище.

Також наголошується, що Бессеберг, який керував цим видом спорту протягом 25 років, безкоштовно їздив на полювання і риболовлю в Росію. У звіті наводяться докази з поліцейського розслідування, згідно з яким Бессеберг визнав, що він "отримав послуги повії" під час перебування в Москві, за які, за його словами, заплатила третя сторона.

Комісія, яка написала звіт, заявила, що Бессеберг "не приділяв уваги етичним цінностям і не демонстрував реальну зацікавленість у захисті спорту від шахрайства", і що в антидопінговій кампанії він зробив тільки "абсолютний мінімум".

Колишню генерального секретаря IBU Ніколь Реш звинувачують у тому, що не поставила вимогу про додаткове тестування російського спортсмена Євгена Устюгова на Олімпіаді 2014 року в Сочі після того, як в його крові були виявлені "вкрай ненормальні значення". Устюгов виграв тоді золоту медаль, але був позбавлений цієї нагороди в 2020 році.

У звіті також говориться, що Реш запропонувала "таємну" допомогу з апеляціями на допінг трьох росіян і намагалася вплинути на голову антидопінгової комісії, що розглядала справу, порушену IBU проти іншого росіянина.

І Бессеберг і Реш залишили свої пости в 2018 році, незабаром після рейду австрійської поліції в штаб-квартиру IBU. Нікого з них не звинуватили чи визнали винним у вчиненні злочину. У звіті йдеться, що Бессеберг відмовився відповідати на питання, кримінальне розслідування його поведінки залишається відкритим, а Реш сказала, що її не можна допитувати за станом здоров'я.

Президент Всесвітнього антидопінгового агентства Вітольд Банка заявив, що "звинувачення, представлені в цьому звіті, викликають огиду у всіх, кому небайдужа спортивна чесність".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування