Облога Капітолію: прихильники Трампа не розходяться. Силовики з автоматами вже прибули на місце

Середа, 6 січня 2021, 23:51
Облога Капітолію: прихильники Трампа не розходяться. Силовики з автоматами вже прибули на місце

Біля будівлі Капітолію, яку в середу взяли в облогу прихильники 45-го президента США Дональда Трампа, незгодні з його поразкою, продовжують перебувати сотні людей. Тим часом силовики спеціального призначення вже прибули на місце.

Джерело: CNN

Деталі: Журналіст CNN Алекс Марквардт повідомляє, що протестуючи все ще оточують будівлю американського парламенту, а правоохоронні органи в свою чергу "в невеликій мірі" намагаються відтіснити натовп від будівлі Конгресу.

О 18:00 за місцевим часом (о 01:00 за київським) в окрузі Колумбія почне діяти комендантська година, яку ініціювала мер Вашингтона Мюріель Боузер.

У той же час журналіст відзначає, що в даний момент "немає ніяких ознак того, що ці протестувальники збираються куди-небудь. Також немає впевненості в тому, що вони чули звернення президента Трампа із закликом про повернення додому".

Видання з посиланням на джерела зазначає, що поки немає офіційної інформації про те, коли відновиться робота Конгресу, який повинен затвердити результати президентських виборів.

Передісторія:

  • У середу учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю Капітолію у Вашингтоні, де Конгрес як раз збирався оголосити результати виборів президента, перемогу на яких отримав Джо Байден.
  • Через цей штурм Байдена так і не оголосили президентом. Засідання було зірване.
  • Обраний президент США Джо Байден звернувся до президента, що програв вибори, Дональда Трампа із закликом виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.
  • Іще діючий президент США Дональд Трамп закликав усіх, хто перебуває у будівлі Конгресу, куди увірвалися його прихильники, поводитися мирно. Також він записав звернення, в якому закликав своїх прихильників розійтися по домівках.
  • Білий дім заявив, що війська Національної гвардії разом з іншими федеральними службами охорони прямують до Капітолію, щоб допомогти припинити непорядки.
  • Чинного віцепрезидента США Майкла Пенса, який приїхав до Капітолія для визнання перемоги Байдена на виборах, евакуювали з будівлі після початку її штурму.
  • Американський канал CNN повідомив про постраждалих під час перестрілки у Конгресі. Зокрема, у груди поранили жінку, яка перебуває у важкому стані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News