ВООЗ і партнери розпочали тренінги із COVID-вакцинації в Україні

Четвер, 11 лютого 2021, 10:27
ВООЗ і партнери розпочали тренінги із COVID-вакцинації в Україні

Всесвітня організація охорони здоров'я організувала серію триденних семінарів для українських національних і регіональних координаторів та фахівців з імунізації та розпочали тренінги із COVID-вакцинації для медичних працівників.

Джерело: бюро ВООЗ в Україні

Деталі: Семінари об'єднали Міністерство охорони здоров'я, Центр громадського здоров'я, Державний експертний центр, Національну технічну консультативну групу з імунізації, міжнародних партнерів, таких як ВООЗ, ЮНІСЕФ, CDC (США), SafeMed (проект USAID) та регіональних координаторів, які розглянули всі програмні напрямки Національного плану вакцинації населення проти COVID-19.

Зазначається, що учасники обговорили деталі підготовки в рамках Оперативного плану з "першої хвилі" та завершили навчання з мікропланування.

Триденний тренінг для мобільних та аутрич-команд розпочнеться одразу після завершення семінарів.

Ці заходи проводяться за підтримки ВООЗ для кожного етапу вакцинації.

Пряма мова представника ВООЗ та керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта: "На поточній стадії спалаху, вакцини дають нам можливість тримати пандемію під контролем. ВООЗ спільно з партнерами підтримують національний план розгортання та вакцинації в Україні, щоб забезпечити швидке впровадження, коли вакцини стануть доступними".

Деталі: Залучити до навчання планують близько 250 медичних спеціалістів (50 команд із вакцинації) по всій країні із забезпеченням додатковими матеріалами про вакцину та вакцинацію.

Наголошується, що попри стислі терміни, уряд та партнери "наполегливо працюють, щоб завершити всі підготовчі процеси та забезпечити вакцинацію для груп населення, які мають високий ризик розвитку COVID-19".

Нагадаємо: В Україні затверджено національний календарний план вакцинації громадян проти коронавірусу. Він передбачає 5 етапів. Вакцинація має розпочатися всередині лютого.

Знати більше: Вакцина проти COVID-19. Скільки коштує, коли з'явиться в Україні і чому СБУ вже розслідує контрабанду

Чи суперечить вакцинація Божим заповідям? Глави церков України розтлумачують своє ставлення до щеплення проти COVID-19

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування