Колишні республіканці через Трампа хочуть створити нову партію – Reuters

П'ятниця, 12 лютого 2021, 03:03
Колишні республіканці через Трампа хочуть створити нову партію – Reuters

Десятки колишніх республіканців, які вважають що партія не може поставити на місце експрезидента Дональда Трампа, ведуть перемовини щодо створення правоцентристської партії. 

Джерело: Reuters 

Деталі: Відповідну інформацію агентству повідомили чотири особи, які брали участь в обговореннях.

Наразі цю ідею розглядають колишні обранці від Республіканської партії, чиновники, які працювали в адміністраціях республіканців Рональда Рейгана, Джорджа Буша, Джорджа Буша молодшого та безпосередньо Трампа. 

У минулу п’ятницю більше 120 осіб провели відеоконференцію, щоб обговорити створення відокремленої групи на основі "принципового консерватизму" та відданості Конституції. На останнє разом із верховенством права, на їх думку, посягнув Трамп. 

Прихильники такої ініціативи кажуть, що партія буде висувати своїх кандидатів на виборах або ж підтримувати інших, незалежно від того, демократи вони чи республіканці. 

Підтвердив участь у цій зустрічі Еван Макмаллін, який займав посаду голови з питань політики Конференції республіканців при Палаті представників. За його словами, створення нової партії обговорювали посадовці, які стурбовані діяльністю Трампа у Республіканській партії та зміною вектору його політики. 

Речник Трампа прокоментував відповідну інформацію. Він назвав тих, хто хоче створити нове політичне об’єднання "лузерами". 

Що передувало: У вівторок 9 лютого Сенат США розпочав другий процес імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, якого звинувачують у "підбурюванні до заколоту" у зв’язку зі штурмом Капітолію його прихильниками 6 січня.

У Конгрес раніше вносилась пропозиція визначити процес неконституційним. Проте тоді її також не було підтримано.

Нагадаємо:

  • Напередодні лідери Сенату домовились про швидкий графік процесу. З огляду на це вважається, що голосування в Сенаті щодо того, засудити Трампа чи ні, може пройти в понеділок.
  • Палата представників США 13 січня вдруге оголосила імпічмент Трампу, звинувативши його у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію.
  • Дональд Трамп - єдиний в історії президента США, якому двічі оголошували імпічмент, та один з трьох, кому взагалі оголошували імпічмент. Під час першого процесу імпічменту у зв'язку зі звинуваченнями про тиск на президента України Сенат виправдав Трампа.
  • Якщо Трампа визнають винним, йому можуть заборонити обіймати посаду президента знову.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування