У Facebook та Twitter готуються дати свідчення щодо штурму Капітолія

Субота, 13 лютого 2021, 17:18
У Facebook та Twitter готуються дати свідчення щодо штурму Капітолія

Керівники компаній Facebook Inc Марк Цукерберг та Twitter Inc Джек Дорсі ймовірно даватимуть свідчення у Палаті представників Конгресу США стосовно ролі соцмереж у штурмі Капітолія 6 січня.

Джерело: Politico з посиланням на власні джерела

Деталі: За інформацією видання, керівники даних соціальних платформ вже ведуть переговори щодо дачі свідчень у березні.

Зараз обговорюється надання Цукербергу та Дорсі можливості виступити перед Комітетом палати з питань енергетики та торгівлі. Вказаний Комітет має широку юрисдикцію з цілого ряду питань технологій та охорони здоров'я.

За словами джерел Politico, у Конгресі зраз уважно вивчають обробку соцмережами дезінформації щодо Covid-19 та "насильницького контенту" у контексті заворушень у Вашингтоні на початку січня.

Точний зміст майбутніх слухань поки невідомий, проте видання наводить слова голова Комітету палати представників з питань енергетики та торгівлі Френка Паллоне, який минулого місяця оголошував про план дослідити, яку роль відіграли соціальні платформи в штурмі Капітолію прихильниками експрезидента Дональда Трампа.

Склад учасників слухань може ще змінитися. Йдеться про те, що поруч із Цукербергом може давати свідчення юридичний керівник Twitter Віджая Гадде замість Дорсі, та генеральний директор YouTube Сьюзен Войчицкі.

Нагадаємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News