Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали Китай все ж оприлюднити повні дані про коронавірус

Субота, 13 лютого 2021, 19:18
США закликали Китай все ж оприлюднити повні дані про коронавірус

Адміністрація США в суботу закликала Китай оприлюднити всю наявну в його розпорядженні інформацію про походження коронавірусу COVID-19.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Пряма мова радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана: "Щоб краще зрозуміти нинішню пандемію і краще підготуватися до наступної, Китаю потрібно оприлюднити інформацію про початковий етап поширення вірусу".

Деталі: Говорячи про розслідування ВООЗ стосовно походження коронавірусу, він зазначив, що у США є питання з приводу низки висновків, зокрема "щодо того, яким чином вони були зроблені".

Салліван наголосив, що важливо, аби доповідь ВООЗ була незалежною, і в ній наводилися висновки фахівців, зроблені без втручання китайської влади.

Нагадаємо:

14 січня команда міжнародних експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка має досліджувати походження пандемії COVID-19, прибула до Китаю.

Влада Китаю відмовилася надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я, які працювали в Ухані, первинну інформацію про перші випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19.

Раніше видання The Wall Street Journal писало, що попередні результати досліджень експертів ВООЗ вказують на те, що коронавірус міг з'явитися на два місяці раніше, ніж офіційно заявляється.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...