Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Напад на Капітолій: понад 70% американців покладають відповідальність на Трампа

Неділя, 14 лютого 2021, 02:39
Напад на Капітолій: понад 70% американців покладають відповідальність на Трампа

Частково відповідальним за напад на Капітолій колишнього президента США Дональда Трампа вважають 71% дорослих американців.

Джерело: онлайн-опитування, проведене на замовлення Reuters 

Деталі: Погодились із цим твердженням близько половини прихильників Республіканської партії. Водночас, вважають що Трампа треба притягти до відповідальності та визнати винним у підбурюванні до заворушень теж близько 50%. 

Повністю відповідальним за смертоносний напад на будівлю Конгресу колишнього президента назвали 30%. Ще 25% заявили, що Трамп несе значну відповідальність за події 6 січня, а 16% сказали, що ексочільник Білого дому частково винний у заворушеннях.

Проте 29% взагалі не вважають президента винним у вказаних подіях. 

В опитуванні, що проводилось після завершення промови адвокатів Трампа у справі імпічменту, взяли участь 998 дорослих американців. Вибірка опитування, стверджують в Reuters, є репрезентативною. Похибка складає близько 4%. 

Нагадаємо:

  • В суботу Верхня палата Конгресу США шляхом загального голосування не підтримала імпічмент Дональда Трампа, який 13 січня був оголошений Палатою представників.
  • Трамп назвав невдалу спробу оголосити йому імпічмент черговим витком "полювання на відьом", що проводиться його політичними опонентами.
  • Прихильники Дональда Трампа 6 січня прорвалися у Капітолій, що призвело до евакуації законодавців та 5 смертей, включаючи поліцейського. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування