Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слуги народу" вирішили вільно голосувати щодо законопроєкту про обіг зброї

Понеділок, 15 лютого 2021, 22:27
Слуги народу вирішили вільно голосувати щодо законопроєкту про обіг зброї

Депутатська фракція "Слуга народу" ухвалила рішення про вільне голосування своїх депутатів щодо законопроєкту про обіг цивільної зброї, який Верховна Рада має намір розглянути в четвер.

Джерело: глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Монастирського: "Велика дискусія, яка спостерігається в суспільстві, вона також відбувалася і у фракції, і таким самим чином думки розділилися (щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї, – ред.). І тому на засіданні фракції було ухвалене рішення про вільне голосування фракції з цього питання".

Деталі: За його словами, дискусія головним чином полягала в тому, чи можливо вирішувати придбання у власність і зберігання вдома короткоствольної вогнепальної зброї (пістолета чи револьвера), як передбачає основний законопроєкт.

Водночас народний депутат "Слуги народу", голова підкомітету з держбезпеки і оборони парламентського комітету з питань національної безпеки Ірина Верещук вважає, що даний законопроєкт обов'язково повинен був пройти через комітет з нацбезпеки. Вона повідомила, що багато членів профільного комітету з цієї причини не підтримають законопроєкт про обіг короткоствольної зброї.

Зі свого боку їхній колега по партії керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що частина законопроєкту щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї "має підтримку навіть у фракції", а також він переконаний, що законопроєкт буде підтриманий під час голосування в залі.

Передісторія: Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 1 лютого розповів, що цього тижня до парламенту можуть внести законопроєкт про обіг цивільної зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування