Лукашенко поїде до Путіна, але обіцяє гроші не просити

Четвер, 18 лютого 2021, 12:16
Лукашенко поїде до Путіна, але обіцяє гроші не просити

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко анонсував зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним в 20-х числах лютого.

Джерело: Лукашенко на зустрічі з державним секретарем Союзної держави Григорієм Рапотою, цитує держінформагентство БелТА

Пряма мова: "Ми дійсно з Путіним давно домовилися, що на початку 20-х чисел лютого зустрінемося і поговоримо щодо деяких напрямків нашої співпраці. Але відразу хочу сказати: у нас, як завжди в Росії буває, деякі підхоплять порядку, і, ось, "Лукашенко приїде аж $ 3 млрд просити". Ні, я не їду туди чогось просити...

Ви бачили, ми підписували на цей рік по енергоносіях, що для нас відчутно, по загальних ринках документи. Взагалі нічого не просили і не сперечалися. Якщо Росія вважає, що рівень нашого економічного співробітництва має бути ось такої висоти, значить він такий і буде. Чого там ходити і просити? Тому трошки ці ліберали в Росії відстали від чутливих питань, які ми обговорюємо. Ми нічого не маємо наміру просити".

Деталі: За словами Лукашенка, під час візиту в Росію є домовленість і про зустріч із заступником голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитром Медведєвим, на якій планують обговорити "найактуальніші питання: забезпечення оборони, безпеки".

Нагадаємо: У Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають масові протести проти режиму Лукашенка, який фальсифікував виобри президента в країні. Серед тисяч затриманих і оголошених у розшук за цей час опинялися журналісти, митці, спортсмени. Режим Лукашенка судить за надуманими звинуваченнями та кидає за грати і іноземних громадян, неповнолітніх та журналістів, які просто виконують свою роботу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...