Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За рік дев’ятеро дітей отримали поранення через обстріли на Донбасі – місія ООН

Вівторок, 23 лютого 2021, 17:08
За рік дев’ятеро дітей отримали поранення через обстріли на Донбасі – місія ООН

У 2020 році внаслідок обстрілів Донбасі загинули восьмеро цивільних, 62 – отримали поранення.

Джерело: дані Моніторингової місії ООН з прав людини, опубліковані в Facebook, голова Місії Матильда Богнер

Деталі: Серед загиблих - п'ять жінок і троє чоловіків. Серед поранених - 30 чоловіків, 23 жінки, шість дівчаток і троє хлопчиків.

З них 87% (сім загиблих і 54 поранених) зафіксовані на території, яка контролюється окупантами. Решта (один загиблий і вісім поранених) – на території, яка контролюється урядом.

Уточнюється, що мова йде про загибель або поранення в результаті артилерійських обстрілів, вогню зі стрілецької зброї і легких озброєнь, ударів з безпілотників.

Пряма мова Матильди Богнер: "З огляду на невелику відстань, що розділяє будинки цивільних осіб і військові позиції по обидва боки від лінії зіткнення – часто це лічені сотні метрів – ризики для тих, хто не може або не хоче переселитися в більш безпечне місце, залишаються колосальними.

Безпека цих людей може бути гарантована тільки при неухильному дотриманні режиму припинення вогню і виведенні військових позицій з населених пунктів".

Нагадаємо: Водночас, в ОБСЄ в листопаді 2020 року повідомляли, що від початку року на Донбасі загинули 18 цивільних, а 85 отримали поранення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування