США ніколи не визнають Крим російським – Держдеп 

П'ятниця, 26 лютого 2021, 07:52
США ніколи не визнають Крим російським – Держдеп 

Сполучені Штати Америки у зв’язку із 7-річчям захоплення Криму Росією заявили, що ніколи не визнають окупацію Автономної республіки Крим і зберігатимуть санкції, доки Російська Федерація не змінить курс.

Джерело: заява державного секретаря Ентоні Блінкена у День спротиву окупації АРК та Севастополя, речник Державного департаменту США

Дослівно: "Сполучені Штати Америки заявляють про солідарність з Україною у зв’язку із сьомими роковинами вторгнення та захоплення Криму Росією – нахабного заперечення сучасного міжнародного порядку. Ми стверджуємо наріжну істину: Крим – це Україна.

Російська окупація та посилення мілітаризації Кримського півострова мають наслідки далеко за межами України, що загрожує загальній світовій безпеці (...).

Ми закликаємо Росію негайно припинити окупацію Криму, звільнити всіх українських політичних в’язнів, яких вона несправедливо утримує, та повернути Україні повний контроль над півостровом. Ми також закликаємо Росію припинити агресію на сході України. 

Санкції США проти Росії у відповідь на її агресію на сході України та захоплення Криму залишатимуться чинними, доки Росія не змінить курс. США не визнають і ніколи не будуть визнавати заявлену Росією анексію Криму".

Деталі: Блінкен наголосив, що окупація Криму спричинила значні людські втрати, окупаційна влада вдалася до репресій проти кримських татар, українців та представників інших етнічних і релігійних груп у Криму, а також витіснила з півострова незалежні ЗМІ.

Водночас, США вітають нову ініціативу України "Кримська платформа" та сподіваються на продовження співпраці з Україною, союзниками й партнерами щодо припинення окупації Росією Кримського півострова та її агресії на сході України.

Читайте також: "Це моє особисте пекло". Як окупували Крим: новини, які ми (майже) не помітили в лютому 2014-го

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...