Зеленський про Крим: 7 років тому у нас вирвали серце

П'ятниця, 26 лютого 2021, 10:41
Зеленський про Крим: 7 років тому у нас вирвали серце

Президент Володимир Зеленський підписав указ про заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів окупованого півострова Крим.

Джерело: Зеленський у відеозверненні

Пряма мова: "Сьогодні мною підписано указ про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію півострова Крим, зокрема уряду доручено організацію і запуск Кримської платформи, а також заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму…

Крим був серцем України. Сонячним, добрим, світлим. Сім років тому у нас вирвали серце. Ми ніколи не забудемо, хто це зробив і ніколи не забудемо, хто дозволив це зробити. Дехто переконував, що вирвав наше серце законно і ввічливо, а тепер, стискаючи його в руках, щиро дивується, чому Україна ображена, чому не хоче мати добрих відносин, чому стільки ненависті, чому Україна не може цього забути і пробачити… Треба повернути її серце, повернути Крим".

Деталі: Своє звернення до Дня опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя президент завершив російською мовою: "Дорогие крымчане, пора возвращаться домой. Ждем, верим любим, народ Украины".

Чому це важливо: Росія незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - в 2014 році. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості". РФ також використовує всілякі приводи для переслідування тих, хто засуджує її політику, навіть якщо це громадяни інших країн, включно з Україною, проти якої вона вже 7 років здійснює гібридну військову агресію.

Знати більше: "Це моє особисте пекло" Як окупували Крим: новини, які ми (майже) не помітили в лютому 2014-го

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування