Справу щодо Байдена закрили до виборів США: в МВС кажуть, що підстав для поновлення нема

П'ятниця, 26 лютого 2021, 14:26
Справу щодо Байдена закрили до виборів США: в МВС кажуть, що підстав для поновлення нема

Українські правоохоронці заявили, що справу, де фігурував чинний президент США Джо Байден закрили в Україні ще за кілька місяців до виборів у США. 

Джерело: МВС

Дослівно: "Кримінальне провадження №62020000000000236 було закрите 23 вересня 2020 року (а це ще за декілька місяців до проведення виборів Президента США) у зв’язку із відсутністю складу злочину".

Деталі: Відзначається, що з цим рішенням не погодився колишній генпрокурор Віктор Шокін, який звернувся зі скаргою на дізнавача поліції в суд.

25 лютого 2021 року суд відмовив у задоволенні скарги Шокіну.

Відзначається, що поліція закрила справу на законних підставах.

Вона стосувалася ролі Байдена у звільненні колишнього генпрокурора Шокіна.

Що було раніше: 25 лютого генпрокурор Ірина Венедіктова наголосила, що українські правоохоронні органи не будуть реанімувати розслідування закритих справ, у яких фігурував син президента США Хантер Байден, вони не втручаються в геополітичні питання.

Передісторія:

  • Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. ЗМІ присали, що президент США чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування стосовно Джо Байдена та його сина. Розслідування мало стосуватися ролі Байдена у звільненні генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність української компанії Burisma, до якої був причетний Хантер Байден.
  • У травні 2014 року син тодішнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News