Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перемовини щодо обмінів полоненими з РФ "практично заморожені" - Денісова

П'ятниця, 26 лютого 2021, 15:59
Перемовини щодо обмінів полоненими з РФ практично заморожені - Денісова

Перемовини щодо обмінів полоненими між Україною та Росією "практично заморожені".

Джерело: уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова  в ефірі Радіо Крим.Реалії

Пряма мова Денісової: "Російська Федерація зв'язала проведення звільнення ув'язнених з Мінським процесом. На сьогоднішній день практично заморожені переговори з приводу будь-яких обмінів.

У мене є такі відчуття і така інформація, яку поширює і Резніков (віце-прем’єр з питань реінтеграції Олексій Резніков), що все ускладнилося у зв'язку з, в тому числі, геополітичними процесами, які йдуть між Україною і Росією".

Деталі:  Денісова зазначає, що повернення українських громадян не залежить ні від так званих ОРДЛО, ні від роботи Денісової і російської омбудсманки Тетяни Москалькової - тільки від волі президента Росії Володимира Путіна.

Передісторія: Віце-прем’єр з питань реінтеграції Олексій Резніков заявив, що з липня переговори у Мінську фактично заблоковані. За його словами, припинені будь-які дискусії, "є просто колотнеча та дивні вимоги".

Крім того, Резніков повідомляв, що Україна ще в липні 2020 року узгодила, за якими критеріями буде відбуватися обмін. Тоді ж проговорили і 19 нових ділянок для розмінування та 4 нові ділянки розведення сил та засобів, але далі прогресу у цих питаннях немає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування