Російську COVID-вакцину почнуть виробляти в Білорусі

П'ятниця, 26 лютого 2021, 17:01

Виробництво російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V" найближчим часом розпочнеться в Білорусі.

Джерело: російський "Інтерфакс" з посиланням на керівника Російського фонду прямих інвестицій Кирила Дмитрієва

Пряма мова: "Білорусь однією з перших провела ключовий етап технологічного трансферу виробництва вакцини ("Спутник V)", який дозволить найближчим часом почати випуск вакцини в Білорусі".

Деталі: За словами Дмитрієва, після задоволення частини внутрішнього попиту можливо також експортувати вакцину з Білорусі іншим країнам, "щоб допомагати іншим державам у боротьбі з пандемією".

При цьому він зазначив, що пріоритетом є вакцинація громадян Росії і Білорусі.

У свою чергу гендиректор білоруського підприємства "Белмедпрепарати" Сергій Бєляєв повідомив, що вже випустили перші пробні партії вакцини "Спутник V". Їх повинні перевірити на відповідність усім стандартам.

Передісторія:

  • За словами Володимира Путіна, рівень захисту, яку дає російська вакцина від COVID "Спутник V", досягає 97%. При цьому станом на 10 січня президент Росії так і не зробив нею щеплення.
  • У Росії в кінці грудня розпочалася кампанія вакцинації населення від COVID-19 препаратом "Спутник V", який ще не пройшов необхідної стадії клінічних випробувань.
  • Росіяни, які першими вирішили зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Спутник V", поскаржились на побічні ефекти від неї.
  • Російські вчені заявили, що "Спутник V" ефективний проти симптоматичного COVID на 91,6%.
  • Також повідомлялося, що працівникам бюджетних установ в окупованому Криму погрожують звільненням за відмову зробити щеплення російською вакциною від коронавірусу "Спутник V".